HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Wrze¶nia 2011

Wpisy otagowane „drób”

  • niedziela, 08 kwietnia 2018
    • PIER¦ KURCZAKA CZOSNKOWO-MIODOWA

      Pier¶ kurczaka czosnkowo-miodowa

      PIER¦ KURCZAKA CZOSNKOWO-MIODOWA

      • 1 podwójna pier¶ kurczaka
      • 1 brokuł
      • 2 ¶rednie papryki
      • 1/4 szkl sosu sojowego
      • 2 łyżki miodu
      • 4 z±bki czosnku
      • 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
      • 1/2 szkl. bulionu (może być z kostki)
      • 1 łyżka m±ki ziemniaczanej
      • sól, pieprz do smaku
      • szczypta płatków chili (opcjonalnie)
      • olej do smażenia, najlepiej ryżowy
      Pier¶ kurczka umyć, osuszyć i pokroić w nieduż± kostkę, przyprawić sol± i pieprzem . 
      Umyć warzywa . Brokuł podzielić na różyczki. Paprykę oczy¶cić  z pestek i pokroić w 
      kostkę . Wymieszać bulion, sos sojowy, miód , przyprawę 5 smaków i chili . 
      Rozgrzać olej na dużej patelni, podsmażyć kawałki  kurczaka  do lekkiego zbr±zowienia. 
      Dodać przeci¶nięty przez praskę czosnek , paprykę i różyczki brokuła. Smażyć przez kilka  
      minut, mieszaj±c , aż warzywa trochę zmiękn± . Dodać bulion z miodem i sosem sojowym, 
      wymieszać  i smażyć jeszcze 15 min. Patelnię można przykryć na chwilę  pokrywk±. 
      M±kę ziemniaczan±  wymieszac z 2-3 łyżkami wody. Kiedy warzywa s± wystarczaj±co 
      miękkie, ale nie rozgotowane , dodać m±kę ziemniaczan± wymieszan± z wod± i smażyć 
      potrawę  1-2 min. do zgęstnienia sosu . 

      PIER¦ KURCZAKA CZOSNKOWO-MIODOWA


      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „PIER¦ KURCZAKA CZOSNKOWO-MIODOWA”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      niedziela, 08 kwietnia 2018 17:47
  • sobota, 09 grudnia 2017
    • UDZIEC INDYCZY PIECZONY

      Udziec indyczy pieczony w piekarniku parowym lub zwykłym

      UDZIEC INDYCZY PIECZONY

      • 1000 g udĽca indyczego bez skóry i ko¶ci
      • 2 łyżki Delikata Uniwersalnego lub 2 łyżeczki soli
      • 1 łyżka Vegety
      • 1 łyżka majeranku
      • 1/2 łyżeczki pieprzu
      • 1 łyżeczka papryki słodkiej
      • 1 czubata łyżeczka papryki wędzonej
      • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
      • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
      • 2 łyżki majeranku
      • 1/4 startej gałki muszkatołowej
      • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
      • 2 łyżki oleju, najlepiej ryżowego
      Mięso umyć i osuszyć. Wymieszać wszystkie przyprawy z sosem  sojowym i olejem, 
      posmarować starannie mięso i obwi±zać białym, bawełnianym sznurkiem, formuj±c roladę. 
      Udziec umie¶cić w naczyniu żaroodpornym, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin , 
      najlepiej na cał± noc. 
      Na godzinę przed pieczeniem wyj±ć naczynie z lodówki, aby mięso miało temperaturę 
      pokojow±.
      Udziec piekłam w piekarniku z funkcj± pary (25/75 ). Wlać wodę do pojemnika,
       wstawić naczynie  z udĽcem ( nie przykrywać naczynia)  do piekarnika, ustawić
       temperaturę na 200 st. 
       Po 20 min . zmniejszyć temperaturę do 180 st. i piec mięso 70 min.
      Pieczenie w piekarniku bez funkcji pary - na dnie piekarnika umie¶cić 1 litrowe naczynie 
      żaroodporne z gor±c± wod± , temperatura (termoobieg) i czas pieczenia jak w piekarniku 
      parowym. 

      UDZIEC INDYCZY PIECZONY

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 09 grudnia 2017 12:38
  • niedziela, 22 paĽdziernika 2017
    • PIER¦ KURCZAKA CAPRESE

      Pier¶ kurczaka caprese
      KURCZAK CAPRESE
      • 1 kg  piersi kurczaka (3 pojedyńcze)
      • 100 ml. ciemnego sosu sojowego
      • 100 ml. gęstego sosu pomidorowego lub łagodnego keczupu
      • 1 łyżka ziół prowansalskich
      • 1 1/2 łyżki soku cytrynowego
      • 250 g pomidorków koktajlowych
      • 250 mozarelli  ( najlepiej w małych kulkach)
      • 2 łyżki posiekanych listków bazylii
      • ¶wieżo mielony pieprz do smaku
      • 1-2 łyżki oleju 
      • 1 łyżka masła
      Piersi kurczaka umyć, osuszyć i przekroić , aby z każdej połówki uzyskać 2 kawałki równej 
      grubo¶ci, rozbić je lekko tłuczkiem. W miseczce wymieszać sos sojowy, sos pomidorowy , 
      sok z cytryny, zioła prowansalskie i 1/2 łyżeczki pieprzu. 
      Kawałki kurczaka włożyć do naczynia , posmarować marynat± . Naczynie przykryć i wstawić 
      do lodówki na 30 min. Pomidorki i kulki mozarelli przekroić na pół.
      Rozgrzać piekarnik do 180 st z termoobiegiem lub do 200 st. bez termoobiegu
      Na dużej  patelni rozgrzać olej, dodać masło, a kiedy się rozpu¶ci, wyj±ć kurczaka z 
      marynaty i smażyć po 3-4 min. z każdej strony. Usmażone kawałki kurczaka przełożyć do 
      naczynia żaroodpornego , oprószyć ¶wieżo zmielonym pieprzem , ułożyć na nich pomidory i 
      mozarellę, posypać bazyli±. Piec kurczaka 20 - 25 min. Podawać z makaronem . 
      KURCZAK CAPRESEPrzepis znalazłam na tym blogu. Kurczak był smażony na patelni, któr± można wstawić do
       piekarnika . 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „PIER¦ KURCZAKA CAPRESE”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      niedziela, 22 paĽdziernika 2017 14:05
  • sobota, 06 maja 2017
    • BALERON BIAŁORUSKI - SZYNKOWAR

      Baleron białoruski - szynkowar ( wersja light)*

      BALERON BIAŁORUSKI

      • 1 kg mięsa kurczaka bez skóry i ko¶ci (po 500 g udek i piersi kurczaka)
      • 2 z±bki czosnku lub 2 łyżeczki czosnku granulowanego
      • 2 płaskie łyżeczki soli
      • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
      • 2 płaskie łyżeczki żelatyny
      • 2 łyżki drobno posiekanej zielonej  pietruszki
      • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
      • 2 łyżeczki majeranku
      • 1 łyżeczka ¶wieżo zmielonego pieprzu
      • 50 -100 ml. zimnej wody
      Mięso pokroić w drobn± kostkę( 1- 2 cm ). Żelatynę rozpu¶cić w 50 ml. wody. Czosnek 
      przepu¶cić przez praskę. 
      W misie miksera ( malaksera) z mieszadłem hakowym umie¶cić mięso , wodę z żelatyn± i 
      wszystkie przyprawy. Mieszać mięso przez 10 min, aż masa będzie kleista, dodaj±c 
      resztę wody, gdyby była zbyt sucha. Można też wyrabiać mięso ręcznie przez 15 - 20 min.
      Do pojemnika  szynkowara wkładać porcjami mięso, ugniataj±c np. płaskim tłuczkiem do 
      ziemniaków , żeby nie było pęcherzyków powietrza . Szynkowar powinien być wypełniony do 
      ok. 1 cm poniżej górnej krawędzi, je¶li przyrz±dza się wędlinę z 1 kg. mięsa .Je¶li 
      przygotowuje się porcję z 500 g mięsa, należy założyć redukcję i wypełnić szynkowar do 
      połowy . Zakręcić pokrywę szynkowara i wstawić go do lodówki na 48 godz. 
      Po tym czasie umie¶cić termometr w uchwycie, wstawić  szynkowar do dużego garnka i 
      wlać tyle zimnej wody , żeby przy przygotowaniu wędliny z 1 kg. mięsa jej poziom był o 1 
      cm. poniżej zakrętki. Je¶li wędlina jest przygotowywana z 500 g mięsa - wówczas dolewać 
      powoli wodę do połowy wysoko¶ci szynkowara - tyle ,żeby szynkowar nie zacz±ł pływać.  
       Przykryć garnek pokrywk± lub foli± aluminiow± tak, żeby termometr był widoczny. 
      Podgrzać wodę do temperatury 75-80 st. (strzałka termometru ma być w czerwonym polu) 
      Od momentu uzyskania temperatury 75-80 st parzyć wędlinę przez 2 godz.,utrzymuj±c 
       stał± temperaturę i ewentualnie uzupełniaj±c poziom wody .
      Wyj±ć szynkowar z garnka, odł±czyć termometr, przestudzić szynkowar pod strumieniem 
      zimnej wody i przez dziurki w pokrywie wylać skroplon± wodę z wnętrza szynkowaru.
      Zimny szynkowar wstawić do lodówki na kilka godzin.
      Odkręcić pokrywę i wyj±ć wędlinę z szynkowara. Można na chwilę włożyć zamknięty 
      szynkowar pod strumień ciepłej wody, aby łatwiej było wyj±ć wędlinę.  
      Na zdjęciu jest baleron białoruski przyrz±dzony z 500 g mięsa w szynkowarze TESCOMA 
      z redukcj±. Szczegółowa instrukcja korzystania z tego szynkowara znajduje się tu
      * W tradycyjnej wersji baleronu białoruskiego mięso jest zawinęte w skórę kurczaka, 
      następnie w przezroczyst± folię spożywcz± i gotowane.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 06 maja 2017 10:54
  • pi±tek, 09 grudnia 2016
    • GOLONKA INDYCZA

      Golonka indycza

      GOLONKA INDYCZA

      • 2 golonki indycze po 350-400 g
      • 1 łyżeczka soli
      • 1 łyżeczka ¶wieżo mielonego pieprzu
      • 2 łyżeczki majeranku
      • 1 łyżeczka tymianku
      • 2 łyżeczki słodkiej papryki
      • 1 łyżeczka wędzonej papryki
      • 1 łyżeczka czosnku granulowanego 
      • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
      •  1 łyżka oleju

      Do pieczenia golonek:

      • 1/4 szkl.wody 
      • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
      • 2 li¶cie laurowe
      • 4-5 ziaren jałowca
      Wymieszać przyprawy . Golonki umyć , osuszyć .Mięso natrzeć przyprawami, również pod 
      skór±, a następnie lekko skropić olejem. Golonki odstawić do lodówki w zamkniętym 
      naczyniu na co najmniej godzinę lub na dłużej. 
      Piekarnik rozgrzać do 170 st. z termoobiegiem. Do naczynia do zapiekania wlać wodę z 
      sosem Worcestershire, dodać li¶cie laurowe i lekko rozgniecione ziarna jałowca.  
      Włożyć golonki, przykryć naczynie i piec golonki 40 min, odwrócić golonki i piec pod 
      przykryciem jeszcze 30 min., aż mięso będzie miękkie. 
      Odkryć naczynie i piec golonki 15-20 min ( funkcja grill lub termogrill ) aż skórka ładnie 
      się zrumieni . 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      pi±tek, 09 grudnia 2016 17:16
  • pi±tek, 18 listopada 2016
    • KIEŁBASA Z UD¬CA INDYCZEGO - SZYNKOWAR

      Kiełbasa z udĽca indyczego - szynkowar

      KIEŁBASA Z UD¬CA INDYCZEGO

       

      • 1 kg udĽca indyczego bez ko¶ci
      • 2 płaskie łyżeczki soli
      • 3/4 łyżeczki soli pekluj±cej
      • 100 ml zimnej wody
      • 2 łyżeczki żelatyny
      • 1 łyżeczka drobnego cukru
      • 2 łyżeczki majeranku
      • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
      • 1 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu kolorowego lub czarnego
      • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
      • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
      • 2 łyżeczki słodkiej papryki
      Przepis z wykorzystaniem bezworeczkowego szynkowara Tescoma Presto, można 
      oczywi¶cie użyć szynkowara innej firmy. 
      Mięso umyć , osuszyć . 600 g pokroić w drobn±, 1 cm kostkę , 400 g zmielić . Do zimnej 
      wody dodać żelatynę, wymieszać do rozpuszczenia żelatyny. W misie miksera ( malaksera) 
      z mieszadłem hakowym umie¶cić mięso , wodę z żelatyn± i wszystkie przyprawy. Mieszać 
      mięso przez 10 min, aż masa będzie kleista. Można też wyrabiać mięso ręcznie przez 
      15 - 20 minut.
      Do pojemnika  szynkowara wkładać porcjami mięso, ugniataj±c np. płaskim tłuczkiem do 
      ziemniaków , żeby nie było pęcherzyków powietrza . Szynkowar powinien być wypełniony do 
      ok. 1 cm poniżej górnej krawędzi, je¶li przyrz±dza się wędlinę z 1 kg. mięsa .Je¶li 
      przygotowuje się porcję z 500 g mięsa, należy założyć redukcję i wypełnić szynkowar do 
      połowy . Zakręcić pokrywę szynkowara i wstawić go do lodówki na 48 godz.
      Po tym czasie umie¶cić termometr w uchwycie, wstawić  szynkowar do dużego garnka i 
      wlać tyle zimnej wody , żeby przy przygotowaniu kiełbasy z 1 kg. mięsa jej poziom był o 1 
      cm. poniżej zakrętki. Je¶li wędlina jest przygotowywana z 500 g - wówczas dolewać powoli 
      wodę do połowy wysoko¶ci szynkowara - tyle żeby szynkowar nie zacz±ł pływać. Przykryć 
      garnek pokrywk± lub foli± aluminiow± tak, żeby termometr był widoczny. 
      Podgrzać wodę do temperatury 75-80 st. (strzałka termometru ma być w czerwonym polu) 
      Od momentu uzyskania temperatury 75-80 st parzyć wędlinę przez 2 godz.,utrzymuj±c 
       stał± temperaturę i ewentualnie uzupełniaj±c poziom wody .
      Wyj±ć szynkowar z garnka, odł±czyć termometr, przestudzić szynkowar pod strumieniem 
      zimnej wody i przez dziurki w pokrywie wylać skroplon± wodę z wnętrza szynkowaru.
      Zimny szynkowar wstawić do lodówki na kilka godzin.
      Odkręcić pokrywę i wyj±ć wędlinę z szynkowara. Można na chwilę włożyć szynkowar pod 
      strumień ciepłej wody, aby łatwiej było wyj±ć wędlinę.  
      KIEŁBASA Z UD¬CA INDYCZEGO
      Na zdjęciu jest kiełbasa przyrz±dzona z 500 g. mięsa w szynkowarze z redukcj±  
      KIEŁBASA Z UD¬CA INDYCZEGO - SZYNKOWAR

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „KIEŁBASA Z UD¬CA INDYCZEGO - SZYNKOWAR”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      pi±tek, 18 listopada 2016 18:43
  • sobota, 22 paĽdziernika 2016
    • PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ

      Pier¶ kurczka pod pierzynk± (przepis Eweliny)

      PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ


      • 1 podwójna pier¶ kurczaka
      • przyprawa do drobiu lub przyprawa z tego przepisu 
      • 300 g pieczarek
      • sól, pieprz do smaku
      • 1 duża marchew
      • 1 czubata łyżeczka pieprzu ziołowego 
      • 2 łyżki majonezu (Winiary dekoracyjny)
      • 100 g żółtego sera (np. cheddar)
      • olej do smażenia pieczarek
      Podwójn± pier¶ kurczak umyć, podzielić na pół, a następnie jeszcze raz na pół , aby uzyskać 
      4 kotleciki podobnej grubo¶ci , posypać przyprawami. 
      Pieczarki opłukać , obrać , pokroić na plasterki , lekko podsmażyć na odrobinie oleju, 
      przyprawić sol± i pieprzem . 
      Na tarce jarzynowej (duże oczka ) osobno zetrzeć ser i obran±  marchew . Marchew 
      wymieszać z majonezem , pieprzem ziołowym i połowa sera. 
      W naczyniu żaroodpornym ułożyć piersi kurczaka , na nich warstwę pieczarek, a następnie 
      warstwę marchewki z majonezem . 
      Piekarnik rozgrzać do 180 st. z termoobiegiem . Piec kurczaka 30 min. , posypać reszt± 
      sera i zapiekac jeszcze 10-15 min, aż ser się stopi. 
      PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ
      PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 22 paĽdziernika 2016 16:39
  • sobota, 17 wrze¶nia 2016
    • KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU

      Kabaczek po meksykańsku

      KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU

      • 2 kabaczki * (po ok. 900 g)
      • 500 g mielonej piersi indyczej
      • 1 ¶rednia czerwona cebula
      • 1/2 czerwonej papryki
      • 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej ( kukurydza z groszkiem) lub 
      • po 2 łyżki kukurydzy i groszku z puszki
      • 1/2 łyżeczki soli 
      • 1  1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 
      • 1 łyżeczka wędzonej papryki
      • 1 łyżeczka mielonej kolendry
      • 1 łyżeczka ¶wieżo mielonego pieprzu, najlepiej kolorowego
      • 3-4 z±bki czosnku
      • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
      • 1/4 łyżeczki ostrej papryki, pir-piri lub chilli
      • 1 puszka ( 400 g) krojonych pomidorów 
      • 2 łyżki oleju np. ryżowego do smażenia
      • 100 g żółtego sera np. cheddara
      Sos :
      • 2 puszki krojonych pomidorów (po 400g)
      • 3 li¶cie laurowe
      • 1 z±bek czosnku
      • 1 łyżeczka sosu Worcestrershire
      • szczypta ostrej papryki
      Kabaczki umyć , przekroić wzdłuż na pół. Wydr±żyć łyżeczk± , usuwaj±c pestki , posypać 
      odrobin± soli i odłożyć.
      Cebulę drobno pokroić, usun±ć nasiona z papryki i pokroić j± w na drobn± kostkę. Na dużej 
      patelni rozgrzać olej , podsmażyć cebulę i pokrojonę paprykę, dodać mielone mięso i kilka 
      minut smażyć , mieszaj±c.  Dodać sól, pieprz, paprykę, gałkę muszkatołow±, kolendrę i 
      przeci¶nięty przez praskę czosnek. Wymieszać , dodać pomidory z puszki i kukurydzę z 
      groszkiem. Patelnię przykryć i dusić  mięso 15 min.
      Piekarnik rozgrzać do 180 st. z termoobiegiem. Kabaczki osuszyć ręcznikiem papierowym,
      ułożyć obok siebie wydr±żon± stron± do góry w naczyniu żaroodpornym , oprószyć ¶wieżo 
      mielonym pieprzem i podpiec 15 min.
      W czasie, kiedy piek± się kabaczki , przygotować sos . Pomidory z puszki przełożyć do 
      garnuszka, dodać li¶cie laurowe, przeci¶nięty przez praskę czosnek , ostr± paprykę , sos 
      Worcestershire i gotować na niedużym ogniu.
      Wyj±ć z piekarnika kabaczki, na dno naczynia wlać sos pomidorowy , nałożyć mięso do 
      kabaczków i wstawić do piekarnika na 30 min. Po tym czasie pospyać kabaczki serem 
      startym na tarce jarzynowej i piec jeszcze 15 min. aż ser się stopi
      *W ten sam sposób można przyrz±dzić cukinie, nie trzeba  ich wcze¶niej podpiekać . 

      KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (3) Pokaż komentarze do wpisu „KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 17 wrze¶nia 2016 11:52
  • pi±tek, 04 marca 2016
    • PRZYPRAWA PAPRYKOWA

      Przyprawa paprykowa

      PRZYPRAWA PAPRYKOWA

      • 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki
      • 1 łyżka cukru trzcinowego
      • 1 łyżka oregano
      • 1 łyżka tymianku
      • 1-2 łyżeczki cayenne,chilli , piri-piri lub ostrej papryki
      • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
      • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
      • 1 łyżeczka ¶wieżo zmielonego czarnego pieprzu
      • 1 łyżeczka mielonej kolendry
      • 1 łyżeczka kurkumy
      • 2 łyżeczki soli
      Tymianek , majeranek  i cukier trzcinowy lekko utrzeć w moĽdzierzu, dodać pozostałe 
      przyprawy, wymieszać . Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku. 
      Ta przyprawa jest ¶wietna do ryb np. łososia  lub do mięsa.( 2 łyżeczki na 250 g ryby 
      lub na 1 udko kurczaka) 
      PAPRYKOWY ŁOSO¦

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      pi±tek, 04 marca 2016 16:06
  • sobota, 03 paĽdziernika 2015
    • MUSZTARDOWO-MIODOWA PIER¦ KURCZAKA

      Musztardowo-miodowa pier¶ kurczaka

      MUSZTARDOWO_MIODOWA PIER¦ KURCZAKA

      • 1 podwójna pier¶ kurczka
      • kilka gał±zek ¶wieżego rozmarynu
      • 1 -2 łyżeczki oleju
      Marynata:
      • 2 łyżki ostrej musztardy Dijon
      • 2 łyżki musztardy z ziarenkami gorczycy
      • 1 łyżka miodu
      • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
      • 2-3 z±bki czosnku
      • 1 łyżeczka wędzonej papryki (opcjonalnie)
      • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
      • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
      • sól do smaku
      Pier¶ kurczaka podzielić na pół, aby uzyskać 2 porcje. Mieso umyć i osuszyć
      Marynata: 
      Czosnek przcisn±ć przez praskę lub drobno posiekać i utrzeć ze szczypt± soli nożem na 
      pastę. Wymieszać wszystkie składniki marynaty.
      Kawałki piersi kurczaka natrzeć ze wszystkich stron marynat± . Naczynie do zapiekania 
      posmarować odrobin± oleju, ułożyć kawałki kurczaka wraz z marynat±, dodać rozmaryn. 
      Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st (termoobieg) lub 190 st. bez termoobiegu 35-40 
      min. 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 03 paĽdziernika 2015 13:28

Kalendarz

Czerwiec 2018

Pn Wt ¦r Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com