HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpisy otagowane „chrupkie”

  • wtorek, 25 listopada 2014
    • CHRUPKIE PIECZWO DUKANOWE II

      Chrupkie pieczywo dukanowe - kromeczka śniadaniowa

      CHRUPKIE PIECZYWO DUKANOWE II

      • 2 łyżki otrębów owsianych
      • 1/2 łyżki otrębów pszennych do ciasta
      • 1/2 łyżki otrębów pszennych do posypania pieczywa
      • 1/4 łyżeczki maku (opcjonalnie)
      • 1 jajko
      • szczypta soli
      • 3 łyżki mleka 0 % w proszku 
      • 1 łyżka ciepłej wody
      • 1/2 łyżeczki suchych drożdży (dla smaku, nie powodują rośnięcia pieczywa)
      • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku (opcjonalnie) 
      • 1/2 łyżeczki majeranku ,oregano lub przyprawy do pizzy (opcjonalnie)
       Jajko rozmieszać w małej miseczce z łyżką. ciepłej wody . Mleko granulowane przesiać 
      przez sitko. W osobnej miseczce wymieszać starannie otręby z mlekiem w proszku, 
      proszkiem do pieczenia , suchymi drożdżami , jajkiem, solą i wybranymi przyprawami , 
      wlać do silikonowej foremki (keksówki) ( 18x9 cm) i odstawić na 15-20 min.  Chlebek 
      posypać resztą otrębów pszennych i makiem. 
      Piekarnik rozgrzać do 180 st (górna i dolna grzałka) . Piec chlebek 15 - 20 min. 
      Wyjąć z foremki i wystudzić na kratce.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      wtorek, 25 listopada 2014 19:02
  • czwartek, 12 lipca 2012
    • CHRUPKIE PIECZYWO DUKANOWE

      Chrupkie pieczywo Dukanowe 
      CHRUPKIE PIECZYWO DUKANOWE
      • 3 łyżki otrębów owsianych
      • 1 łyżka chudego mleka w proszku 
      • 1 czubata łyżka serka homogenizowanego 0 %
      • 1 łyżeczka suchych drożdży
      • 1/2 łyżeczki soli
      • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
      • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
      • 4-6  łyżek wody lub chudego mleka 
      Wymieszać suche składniki w miseczce , dodać serek i tyle wody, żeby ciasto miało 
      konsystencję kwaśnej śmietany . Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką nałożyć 
      ciasto i rozsmawowac równomiernie,żeby "kromki" miały jednakową grubość. Wstawić 
      foremkę do zimnego piekarnika, włączyć piekarnik na 180 st z termoobiegiem. Kiedy 
      piekarnik osiągnie temp. 180 st, piec placuszki ok. 10 - 15 min., aż brzegi zbrązowieją , 
      następnie zmniejszyć temperaturę do 150 st i piec jeszcze 10 min.  Delikatnie zdjąć z 
      papieru i wystudzić na kratce.
      Z tej ilości otrębów (dzienna porcja) wychodzą 3 kromki .
      Dukanowe śniadanko może wyglądać tak :
      CHRUPKIE PIECZYWO DUKANOWE
      Przepis znalazłam na forum www.dieta-dukan.pl 

      Protalowe dania i przekąski

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      czwartek, 12 lipca 2012 20:50

Kalendarz

Czerwiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com