HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpisy otagowane „francusko-ruskie”

  • sobota, 03 grudnia 2011
    • FRANCUSKO - RUSKIE

      Francusko - ruskie czyli fusion 
      FRANCUSKIO_RUSKIE
      • 1 opakowanie ciasta francuskiego Frosty (6 pojedynczych płatów  20 x 10 cm )
      • 1 jajko do posmarowania ciasta
      Farsz ruski 
      • 1/2 kg twarogu
      • 3/4 kg ziemniaków
      • 2 średnie cebule
      • sól , pieprz do smaku 
      Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Ziemniaki ugotować i 
      wystudzić. Twaróg i ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, sól i pieprz do 
      smaku, wymieszać. Farsz powinien być pikantny.  
      Ciasto francuskie rozmrozić. Każdy płat ciasta przekroić na pół, żeby uzyskać 
      kwadraty 10x10 cm. Nałożyć po czubatej łyżeczce farszu , złożyć na pół w trójkąt , 
      brzegi posmarować żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody i sklejać starannie (najlepiej 
      widelcem raz koło razu ). Posmarować pędzelkiem żółtkiem roztrzepanym z wodą. 
      Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia . Piec 20 min. w temp 200 st.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „FRANCUSKO - RUSKIE”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 03 grudnia 2011 19:07

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
rondel

Created by Profilestyling.com