HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpisy otagowane „grzyby”

  • piątek, 10 lutego 2012
    • PASZTET Z PIECZAREK

      Pasztet z pieczarek
      PASZTET Z PIECZAREK
      • 500 g pieczarek
      • 2 średnie cebule
      • 2 małe czerstwe bułki bez maku i innych ziarenek
      • 3 jajka
      • 2-3 suszone papryczki chili (opcjonalnie)
      • 1 kostka grzybowa (opcjonalnie)
      • sól, pieprz do smaku
      Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry. Cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę udusić na złoto 
      na oleju. Kostkę grzybową rozpuścić w ok. 3/4 szkl. wody i namoczyć bułki ( można bułki 
      namoczyć w samej wodzie), odcisnąć nadmiar płynu.
      Grzyby , cebulę i bułki przepuścić przez maszynkę do mięsa z drobnym sitem. Doprawić 
      solą i pieprzem, można też dodać bardzo drobno posiekane suszone papryczki chili. Białka 
      oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z masą pieczarkową. Białka ubić na sztywno ze 
      szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą. Naczynie żaroodporne posmarować lekko 
      olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia foremkę keksową (20 cm.). Masę pieczarkową 
      przełożyć do foremki. 
      PASZTET Z PIECZAREK
      Piec 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st (termoobieg). Zostawić w foremce do 
      wystudzenia. Podawać z pieczywem . 
      PASZTET PIECZARKOWY

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „PASZTET Z PIECZAREK”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 10 lutego 2012 21:20
  • środa, 28 września 2011

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
rondel

Created by Profilestyling.com