HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpisy otagowane „curry”

  • wtorek, 08 listopada 2011
    • CURRY Z RYBY LUB KURCZAKA

      Curry z ryby lub piersi kurczaka
      Danie można przypisać tylko do 1 kategorii, wiec ten sam przepis pojawi się 2 razy - 
      w kategorii "DRÓB I MIĘSO" i "RYBY"
      • 1 kg piersi kurczaka lub filetów białej ryby (NIE pangi)
      • 100 g masła lub oleju do smażenia
      • 300 ml. jogurtu naturalnego
      • 4 cebule
      • 1 torebka przyprawy curry Kamis 
      • lub 1 łyżeczka chicken curry + 1 łyżeczka sambaru lub chicken masali
      • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
      • 2 ząbki czosnku
      • 1/2 łyżeczki soli, jeśli jej nie ma w gotowej przyprawie
      Pierś kurczaka pokroić na kawałki - z pojedynczej ma być 4- 5 kawałków.
      Rybę pokroić na porcje.
      Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle lub oleju ( nie rumienić). Dodać czosnek , 
      przeciśnięty przez praske. Przestudzić cebulę i do zimnej dodać jogurt, curry, przecier 
      i ew. sól. Wymieszać, dodać kawałki kurczaka lub ryby tak, aby mięso było pokryte 
      marynatą. Wstawić do lodówki na godzinę. 
      Przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i wstawić do piekarnika , nagrzanego 
      do 200 st. na 40 min. 
      Podawać z ryżem

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      wtorek, 08 listopada 2011 14:26
    • CURRY Z KURCZAKA LUB RYBY

      Curry z piersi kurczaka lub ryby
      Danie można przypisać tylko do 1 kategorii, wiec ten sam przepis pojawi się 2 razy - 
      w kategorii "DRÓB I MIĘSO" i "RYBY"
      • 1 kg piersi kurczaka lub filetów białej ryby (NIE pangi)
      • 100 g masła lub oleju do smażenia
      • 300 ml. jogurtu naturalnego
      • 4 cebule
      • 1 torebka przyprawy curry Kamis 
      • lub 1 łyżeczka chicken curry + 1 łyżeczka sambaru lub chicken masali
      • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
      • 2 ząbki czosnku
      • 1/2 łyżeczki soli, jeśli jej nie ma w gotowej przyprawie
      Pierś kurczaka pokroić na kawałki - z pojedynczej ma być 4- 5 kawałków.
      Rybę pokroić na porcje.
      Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle lub oleju ( nie rumienić). Dodać czosnek , 
      przeciśnięty przez praske. Przestudzić cebulę i do zimnej dodać jogurt, curry , przecier 
      i ew. sól. Wymieszać, dodać kawałki kurczaka lub ryby tak, aby mięso było pokryte 
      marynatą. Wstawić do lodówki na godzinę. 
      Przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i wstawić do piekarnika , nagrzanego do
       200 st. na 40 min. 
      Podawać z ryżem

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      wtorek, 08 listopada 2011 14:23

Kalendarz

Grudzień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com