HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpisy otagowane „drożdżowe”

  • piątek, 31 lipca 2015
    • PIZZA BIANCA

      Pizza bianca

      PIZZA BIANCA

      • 200-250 ml. ciepłego mleka  
      • 2 łyżeczki drożdży instant
      • 1 łyżeczka cukru
      • 500 g mąki
      • 1 łyżeczka soli
      • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
      • 1 jajko
      • 180 ml. jogurtu naturalnego
      • 1 cukinia
      • 100 - 150 g sera scamorza lub mozzarelli di bufala
      • kilka plasterków raclette (opcjonalnie)
      • 100 g prosciuto  lub szynki  szwarcwaldzkiej w cienkich plasterkach
      • kilkanaście zielonych oliwek (najlepiej z tego przepis)
      • aromatyczna , pikantna oliwa czosnkowa ( np. z tego przepisu)
      • 1 biała lub czerwona cebula
      • kilka gałązek świeżego rozmarynu
      • 3-4 łyżeczki suszonego oregano
      • świeżo mielony pieprz do smaku
      Przygotować ciasto : W małej miseczce wymieszać drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i 
      100 ml. ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce , aż drożdże dwukrotnie 
       zwiększą objętość.
      Do większej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać sól , drożdże i jajko ,
      wymieszane z jogurtem. Wyrobić elastyczne ciasto, dodając odrobinę ciepłego mleka, 
      gdyby ciasto było zbyt twarde, przykryć miskę  ściereczką lub folią i odstawić w ciepłe 
      miejsce na ok. 30 min. , aż ciasto podwoi objętość. 
      Przygotować resztę składników : Ser  i oliwki pokroić na plasterki, cebulę w krążki. 
      Cukinię umyć i ze skórką pokroić na plastry o grubości 1 cm. 
      Dużą foremkę wyłożyć papierem do pieczenia.  Z ciasta uformować placek o grubości ok. 
      2 cm. Ciasto posmarowac oliwą, położyć plasterki sera , posypać ziołami , na nich ułożyć 
      cienkie plastry szynki,  a następnie plastry cukinii , posmarowane oliwą. i oprószone 
      pieprzem Na wierzchu umieścić oliwki i posmarowane oliwą krążki cebuli.
      Pizzę piec ok. 20 min w temp. 220 st. (program "pizza" lub dolna grzałka z termoobiegiem)  

      PIZZA BIANCA

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 31 lipca 2015 19:13
  • niedziela, 26 lipca 2015
    • JAGODZIANKI

      Jagodzianki

      JAGODZIANKI

      • 200-250 ml. ciepłego mleka
      • 2 łyżeczki drożdży instant
      • 1 łyżeczka cukru
      • 500 g mąki
      • 1/4 szkl. cukru
      • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
      • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      • 180 ml. jogurtu naturalnego (np. Zott)
      • 1 jajko
      • 1/4 łyżeczki soli
      • 300 g jagód
      • 1 1/2 łyżki cukru pudru
      • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
      • 1 jajko do posmarowania jagodzianek przed pieczeniem

      Kruszonka:

      • 100 g masła
      • 1 szkl. mąki
      • 1/3 szkl. cukru
      W miseczce wymieszać suche drożdże, 1 łyżeczkę cukru, 1 łyżeczkę mąki i 100 ml. ciepłego 
      mleka. Odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże podwoją objętość.
      Jagody umyć i starannie osączyć na sicie. Przesypać do miseczki, oprószyć cukrem pudrem 
      i mąką ziemniaczną , delikatnie wymieszać.
      Przesiać mąkę i proszek do pieczenia do większej miski, dodać cukier, jajko wymieszane 
      z jogurtem, ekstrakt waniliowy , sól i drożdże. Wyrabiać ciasto, dodając tyle mleka, żeby 
      ciasto było elastycznezaczęło odchodzić od ręki (ok. 5 minut). Jeśli ciasto jest zbyt 
      twarde, dodać odrobinę ciepłego mleka. Miskę przykryć ściereczką i odstawić ciasto w 
      cieple do wyrośnięcia na ok 20-30 min.
      2 duże foremki wyłożyć papierem do pieczenia.
      Przygotować kruszonkę  . Do miseczki włożyć masło pokrojone w kostkę , dodać mąkę , 
      cukier i czubkami palców zagnieśc kruszonkę. Kruszonkę można też przygotować w 
      malakserze (pulsacyjnie)
      Wyrośnięte ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i lekko zagnieść. Ciasto podzielić 
      na 12 części, z każdej uformować placuszek o grubości ok. 1 cm. Na środku położyć 1 łyżkę 
      jagód, zlepić brzegi ciasta. Układć jagodzianki na blasze zlepioną częścią na dół. 
      Foremki z jagodziankami przykryć przezroczystą folią i odstawić do wyrośnięcia na 20 min.
      Piekarnik rozgrzać do 190 st. z termobiegiem lub 200 st. bez termobiegu.
      Żółtko wymieszać z 1 łyżeczką zimnej wody , posmarować jagodzianki i posypać kruszonką.
      Piec jagodzianki ok. 20 min. 

      JAGODZIANKI

       Przepis na ciasto jest zmodyfikowanym przepisem na focaccię ,który jest tutaj

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „JAGODZIANKI”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      niedziela, 26 lipca 2015 12:42
  • piątek, 15 maja 2015
    • FOCACCIA

      Focaccia

      FOCACCIA
      • 200-250 ml. ciepłego mleka
      • 2 łyżeczki drożdży instant
      • 1 łyżeczka cukru
      • 500 g  mąki pszennej
      • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      • 1 łyżeczka soli
      • 180 g jogurtu naturalnego (np. Zott naturalny)
      • 1 jajko
      • 2 łyżki oliwy
      • kilka gałązek świeżego rozmarynu
      • gruboziarnista sól
      W małej miseczce  wymieszać cukier, drożdze , łyżeczkę mąki i 1/2 szkl. mleka. Odstawić 
      w ciepłe miejsce , aż drożdże dwukrotnie zwiększą objętość . Do dużej miski przesiać 
      mąkę z proszkiem , dodać sól, jogurt , jajko , drożdże i tyle mleka, żeby ciasto było 
      miekkie. Zagniatać ciasto , aż przestanie lepić się do ręki (ok. 5 min.) . Miskę przykryć 
      ściereczką i odstawić  w cieple do wyrośniecia na 20-30 min. 
      Blaszkę 20x20 cm lub okrągłą o śr. 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (focaccia będzie 
      wysoka). Ręce oprószyć mąką, wyjąć ciasto i chwilkę zagniatać na oprószonej mąką stolnicy. 
      Ciasto przełożyć do foremki i wyrównać. Foremkę przykryć ściereczką lub przezroczystą 
      folią i zostawić ciasto do wyrośnięcia na 20 - 30min. Palcem zrobić dołki w cieście, posypać 
      ciasto rozmarynem , posmarowac oliwą i posypać gruboziarnista solą . 
      Piec focaccię w temp. 190 st. 20 min. aż bedzie złocista.
      Przepis na to uniwersalne ciasto, z którego można upiec focaccię, pizzę, chleb lub bułeczki 
      znalazłam na tym blogu 
      FOCACCIA

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 15 maja 2015 20:18
  • piątek, 14 lutego 2014
    • DROŻDŻOWY WIENIEC Z PESTO

      Drożdżowy wieniec z pesto (kringel)

      WIENIEC Z PESTO

      • 2 1/2 szkl. mąki 
      • 2 łyżeczki suchych drożdży 
      • 1 szkl. letniej wody
      • 1 łyżka oleju lub oliwy (to może być aromatyczna oliwa z tego przepisu) 
      • 1 płaska łyżeczka soli
      • 1 płaska łyżeczka cukru
      • 4 czubate łyżki pesto genovese
      • 2 łyżki parmezanu lub pecorino romano startego na większe wiórki do posypania
      Wersja z wykorzystaniem automatu do pieczenia chleba : Do pojemnika wlać wodę i olej, 
      wsypać mąkę , sól, cukier i drożdże . Włączyć automat na program do wyrabiania ciasta 
      ( 90 min., dough) . Po zakończeniu programu wyjąć ciasto z pojemnika.
      Wersja tradycyjna : Do sporej miski wlać ciepłą wodę, dodać suche drożdże , zamieszać i 
      odstawić na parę minut. Kiedy drożdże zaczną "pracować", dodać mąkę, olej, sól i cukier. 
      Wyrobić gładkie ciasto, miskę  przykryć folią spożywczą i odstawić ciasto do wyrośnięcia 
      w cieple na ok. 60 min. 
      Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia .
      Stolnicę oprószyć mąką , wyrośniete ciasto wyłożyć na stolnicę, lekko zagnieść i rozwałkować 
      jak najcieniej na prostokąt ok. 45 X 30 cm.  Całą powierzchnię ciasta posmarować równą 
      warstwą pesto, zostawiajac 1 cm z brzegów. Zwinąć rulon z dłuższej strony, zlepiając ciasto 
      na ok. 2cm. z jednego krótszego końca. 
      WIENIEC Z PESTO

      WIENIEC Z PESTO

      Rulon ciasta przeciąć wzdłuż, nie docinając do końca z 1 strony  i ostrożnie przenieść na blachę. 
      Zapleść obie części tak, aby przecięta strona znalazła się na górze.  Uformować wieniec , 
      zlepiając końce ciasta. WIENIEC Z PESTO
      WIENIEC Z PESTO
      Ciasto lekko przykryć przezroczystą  folią spożywczą i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym 
      miejscu na 30 min. , a następnie posypać serem , startym na długie wiórki na tarce jarzynowej.
      Wieniec piec 25 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. z termoobiegiem lub do 
      220 st. bez termoobiegu . 
      Podawać na ciepło 
      WIENIEC Z PESTO

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „DROŻDŻOWY WIENIEC Z PESTO”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 14 lutego 2014 19:51
  • środa, 26 czerwca 2013
    • CHACZAPURI

      Chaczapuri
      CHACZAPURI
      Ciasto:
      • 2 1/2 szkl. mąki
      • 1 1/2 łyżeczki suchych drożdży lub 20 g świeżych drożdży
      • 3/4 szkl. mleka lub wody
      • 1 łyżeczka cukru
      • 1/2 łyżeczki soli
      • 1 łyżka stopionego masła
      Farsz serowo-ziemniaczany (osetyński)
      • 200 g ziemniaków
      • 200 g twarogu solankowego wędzonego *
      • 200 g Cheddara z papryką ( pikantnego meksykańskiego El Tequito) **
      • pieprz do smaku, jeśli Cheddar nie był pikantny
      Ciasto :
      W automacie do pieczenia chleba - do naczynia wlać mleko i masło dodać mąkę, suche drożdże ,
      sól i cukier. Nastawić program "ciasto" lub "dough" do wyrabiania ciasta (ok. 90 min.)
      Tradycyjnie : Świeże drożdże rozrobić z cukrem , 2 łyżeczkami mąki i 1/2 szkl. ciepłego mleka. 
      Odstawić do wyrośnięcia . Mąkę przesiać do dużej miski , dodać sól ,resztę mleka, wyrośnięte
      drożdże i stopione masło. Wyrobić gładkie ciasto, miskę przykryć przezroczystą folią
      spożywczą i odstawić do wyrośnięcia (60-90 min.)
      Farsz:
      Ziemniaki ugotować i wystudzić. Ziemniaki i twaróg przepuścić przez maszynkę , twardy ser 
      zetrzeć na najdrobniejszej tarce. Starannie wymieszać farsz i podzielić na 6 części.
      Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części. Każdą część rozwałować na okrągły placek, na 
      środku położyć kulkę farszu,  zlepić starannie i lekko rozwałkować.

      CHACZAPURICHACZAPURICHACZAPURICHACZAPURICHACZAPURI
      CHACZAPURI
      Rozgrzać patelnię , najlepiej żeliwną lub ceramiczną.  Piec chaczapuri bez tłuszczu 3 min. pod
      przykrywką, odwrócić, przykryć i piec dalsze 3 min.
       
      Placuszki zaraz po upieczaniu mają "poduszkę" gorącego powietrza, po chwili stają się 
      bardziej płaskie. Podawać na gorąco.
      Ten świetny przepis znalazłam na  tej stronie . Dziękuję .
      Chaczapuri to potrawa gruzińska, farsz  osetyński składa się z 2-3 gatunków sera , z tego 
      1 powinien być twardy , ciągnący po upieczeniu
      Wprowadziłam kilka zmian, w oryginalnym przepisie w farszu oprócz ziemniaków była:
      * feta
      ** mozarella lub Cheddar
      i koniecznie pieprz lub chili - farsz musi być pikantny
      CHACZAPURI

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (3) Pokaż komentarze do wpisu „CHACZAPURI”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      środa, 26 czerwca 2013 22:30
  • sobota, 03 marca 2012
    • BUCHTY Z POWIDŁAMI LUB RÓŻĄ WG. HALINKI

      Buchty z powidłami śliwkowymi lub różą wg. Halinki 
      Ze wspomnień Janusza o buchticzkach (buchticky po cesky)
      BUCHTY
      • 500 g mąki
      • 40 g świeżych drożdży
      • 1 szkl. mleka
      • 2 jajka
      • 1/2 szkl. cukru
      • 100 g rozpuszczonego masła do ciasta
      • 1 łyżka oleju np. ryżowego
      • 60 g rozpuszczonego masła do formowania bucht i do polania ciasta
      • aromat lub cukier waniliowy, otarta skórka cytrynowa
      • powidła śliwkowe lub konfitura różana 
      Wersja łatwa - z automatu do piecznia chleba :
      Drożdże rozpuścić w kilku łyżkach ciepłego mleka z 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką mąki. 
      Odstawić do wyrośnięcia na kilka minut . W tym czasie jajka roztrzepać z resztą cukru, 
      aromatem waniliowym i skórką cytrynową  ( nie ubijać, tylko wymieszać) . Rozpuszczone 
      masło (100 g) , olej, jajka, resztę mleka i drożdże wlać do pojemnika automatu, wsypać 
      mąkę i dodać szczyptę soli. 
      Nastawić program "Dough" albo odpowiednik do wyrabiania ciasta na 90 min.
      Wersja trdycyjna : 
      Drożdże rozpuścić w kilku łyżkach ciepłego mleka, dodając 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę mąki. 
      Odstawić w cieple do wyrośnięcia na 15 - 20 min aż podwoi objętość. Do miski przesiać mąkę , 
      dodać szczyptę soli, wyrośnięte drożdże , roztrzepane jajka , resztę mleka, cukier , aromat, 
      olej i rozpuszczone masło. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odchodzić od ręki . Miskę przykryć 
      ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 90 -120 min.
      Po tym czasie wyłożyć ciasto na stolnicę, lekko posypaną mąką, krótko zagnieść. Podzielić ciasto 
      na porcje - powinno ich być 16 - 18 . Każdą porcję lekko rozwałkować lub rozciągnąć palcami na 
      placuszek, na środku położyć łyżeczkę powideł śliwkowych lub konfitury z róży. Zlepić starannie 
      dłońmi lekko umoczonymi w roztopionym maśle. 
      BUCHTY
      Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Układać buchty ciasno obok 
      siebie zlepioną stroną do dołu . Posmarować wierzch pozostałym masłem , przykryć ściereczką 
      i zostawić do wyrośnięcia na ok. 60 min.
      BUCHTYPiec w piekarniku nagrzanym do 180 st (termoobieg) przez 30 min.
      Lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem. Odrywać buchty i jeść - ze śliweczką,, z różą, 
      ze śliweczką, z różą ...........
      BUCHTY

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (4) Pokaż komentarze do wpisu „BUCHTY Z POWIDŁAMI LUB RÓŻĄ WG. HALINKI”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 03 marca 2012 18:27
  • niedziela, 13 listopada 2011
    • PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

      Paszteciki z pieczarkami (24-26 szt)
      PASZTECIKI Z PIECZARKAM

      Ciasto:

      • 50 dkg mąki ( = 3 szkl.)
      • 25 dkg masła
      • 1 jajko 
      • 5 dkg drożdży 
      • 1/2 szkl.mleka 
      • 1 łyżeczka cukru 
      • 1/2 łyżeczki soli 
      Farsz do pasztecików: 
      • 1 kg pieczarek 
      • 2 średnie cebule
      • 1 jajko
      • 1 kostka grzybowa Knorr
      • 2-3 łyżki bułki tartej
      • sos sojowy (najlepiej grzybowy)
      • sos Worcestershire
      • pieprz, ew. sól do smaku 

      Farsz:

      Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej. Usmażyć na oleju. Cebulę pokroić bardzo 

      drobno, usmażyć i dodać do pieczarek. Kostkę grzybową rozpuścić  w 1/4 szkl. gorącej 

      wody, dodać bułkę tartą , wymieszać i poczekać chwilę, żeby bułka namokła . Dodać do 

      pieczarek, wymieszać z żółtkiem i doprawić.  Ubić pianę z białka i delikatnie wymieszać z 

      farszem . Nakładać na prostokąty ciasta , uformować paszteciki. 

      Ciasto: 

      Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, masło i jajko, posiekać. Drożdże rozetrzeć z cukrem,
      dodać lekko podgrzane mleko i wymieszać . Nie czekając aż bardzo wyrośnie, dodać do 
      mąki i zagnieść ciasto, formując kulę. Duży garnek napełnić zimną wodą i włożyć ciasto . 
      Gdy wypłynie ( po 5-10 min) ,wyjąć z wody na posypana mąką stolnicę, zagnieść,  jeśli 
      trzeba dodając mąkę . Ciasto ma być miękkie, ale ma się dać wałkować.
      Ciasto podzielić na 4 części , rozwałkować i  pokroić na prostokąty. Na środku położyć 
      farsz . 
      PASZTECIKI_INSTRUKCJA SKLADANIA
      Zwinąć paszteciki , układać na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do 
      pieczenia.  Odstawić w ciepłe miejsce na 20 min. żeby wyrosły. Po wyrośnięciu 
      paszteciki posmarować żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. 

      PASZTECIKI

      Piec 20 min. w temp. 180 st. (termoobieg) lub 190 st. bez termoobiegu.
      PASZTECIKI

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „PASZTECIKI Z PIECZARKAMI”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      niedziela, 13 listopada 2011 19:11
  • sobota, 01 października 2011
    • WIENIEC WIELKANOCNY-CHLEBEK

      Wieniec wielkanocny - chlebek
      WIENIEC WIELKANOCNY
      • 50 dkg mąki pszennej  lub po 25 dkg mąki pszennej i żytniej
      • 5 dkg drożdży
      • 1 szkl. mleka 
        ( +1/8 szkl. do automatu do pieczenia chleba)
      • 1 jajko do ciasta + 1 do posmarowania 
      • 1/2 łyżeczki cukru
      • 1 1/2 łyżeczki soli
      • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
      • szczypta gałki muszkatołowej
      • 2 ząbki czosnku ( lub 2 łyżeczki czosnku granulowanego do automatu 
        do pieczenia chleba )
      • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
      • 1 łyżka posiekanej pietruszki
      Drożdże rozmieszać z odrobiną mąki, 1/3 łyżeczki cukru i 1/3 szkl. mleka , aby były gęste
      jak śmietana. Odstawić do wyrośnięcia aż podwoi objętość. Dodać roztrzepane jajko, 
      przyprawy , wymieszać i  wlać do mąki . Dobrze wyrobić , aż będzie odstawało od ręki . 
      Ciasto wyłożyc na stolnicę oprószoną mąką, podzielic na 3 części i upleść chałkę.
      Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć chlebek i przykryć przezroczystą folią, 
      żeby nie wyschło. Zostawić do wyrośnięcia ( ok. 1 godz ) . Odkryć, posmarować  jajkiem i 
      piec 50 - 60 min w temp 180 st (termoobieg)  . Sprawdzić patyczkiem, czy upieczone. 
      Jeść z masłem . 
      Automat do pieczenia chleba :
      Przygotować drożdże j.w. Do automatu wsypać  najpierw mąkę z przyprawami ( bez 
      szczypiorku i pietruszki), dodać drożdże i mleko. Nastawić program  "dough" , dodać 
      szczypiorek i pietruszkę, kiedy zapiszczy. Po wyrośnięciu wyjąć ciasto , zapleść chałkę i 
      postępować jak wyżej. 
       
       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „WIENIEC WIELKANOCNY-CHLEBEK”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 01 października 2011 16:52
  • środa, 28 września 2011
    • ROGALIKI / PASZTECIKI / STRUCLA

      Rogaliki / paszteciki / strucla
      • 50 dkg mąki ( = 3 szkl.)
      • 25 dkg masła
      • 1 jajko
      • 5 dkg drożdży
      • 1/2 szkl.mleka
      • 1 łyżeczka cukru
      Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i jajko, posiekać. Drożdże rozetrzeć z cukrem,
      dodać lekko podgrzane mleko i wymieszać . Nie czekając aż wyrośnie, dodać do mąki i 
      zagnieść ciasto, formując kulę. Duży garnek napełnić zimną wodą i włożyć ciasto . 
      Gdy wypłynie ,wyjąć z wody na posypana mąką stolnicę, zagnieść,  jeśli trzeba dodając 
      tyle mąki , aby ciasto dało się wałkować .

      Rogaliki
      Rozwałkować cienko, pokroić w trójkąty . Na środku położyć nadzienie 
      (śliwkę , wiśnie z syropu, konfiturę) i zwinąć rogalik. 

      Paszteciki
      Do zagniatanego ciasta dodać 1/2 łyżeczki soli. Ciasto pokroić na prostokąty, 
      na środku położyć farsz (np. pieczarkowy FARSZ DO PASZTECIKÓW ,kawałek oscypka 
      owinięty plasterkiem boczku). Zwinąć paszteciki.

      Strucla
      Do zagniatanego ciasta po wyjęciu z wody dodać 3 - 4 łyżki cukru.  Rozwałkować 
      prostokąt, nałożyć masę makową i zwinąć struclę.

      Rogaliki , paszteciki i struclę zostawić do wyrośnięcia ok. 20 min. ,
      posmarować żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody.
      Rogaliki i paszteciki piec 20 min. w temp. 180 st(termoobieg), struclę ok. 
      60 min.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      środa, 28 września 2011 22:20

Kalendarz

Październik 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com