HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

ZAPIEKANKI

  • piątek, 20 stycznia 2017
    • PAPRYKA FASZEROWANA Z PIECZARKAMI

      Papryka faszerowana z pieczarkami

      PAPRYKA FASZEROWANA Z PIECZARKAMI

       

      • 4 papryki żółte lub czerwone
      • 500 g pieczarek
      • 1 cebula
      • 100 g ryżu lub 1 woreczek  ryżu albo ryżu z soczewicą
      • 200 g żółtego sera (np. cheddar)
      • olej do smażenia
      • sol i pieprz do smaku
      Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki . Duże naczynie do zapiekania lekko 
      posmarować olejem i ułożyć papryki przecięciem do góry. 
      Piekarnik rozgrzać do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st bez termoobiegu . 
      Naczynie z papryką wstawić do piekarnika na 10 min. 
      W czasie, kiedy papryki się pieką , ugotować ryż lub ryż z soczewicą . 
      Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach
      Pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać. Na dużej patelni 
      przysmażyć pieczarki na złoto, odsunąć pieczarki na brzeg patelni i na niewielkim 
      ogniu udusić cebulę. Dodać ugotowany ryż lub ryż z soczewicą , 2/3 sera  oraz sól i pieprz 
      do smaku, wymieszać .  Nałożyć ryż z pieczarkami do połówek papryki, posypać resztą sera. 
      Naczynie z papryką wstawić do piekarnika na 15 min. - zapiekać aż papryki będą gorące, a 
      ser się stopi .

      PAPRYKA FASZEROWANA Z PIECZARKAMI

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 20 stycznia 2017 17:14
  • sobota, 17 września 2016
    • KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU

      Kabaczek po meksykańsku

      KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU

      • 2 kabaczki * (po ok. 900 g)
      • 500 g mielonej piersi indyczej
      • 1 średnia czerwona cebula
      • 1/2 czerwonej papryki
      • 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej ( kukurydza z groszkiem) lub 
      • po 2 łyżki kukurydzy i groszku z puszki
      • 1/2 łyżeczki soli 
      • 1  1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 
      • 1 łyżeczka wędzonej papryki
      • 1 łyżeczka mielonej kolendry
      • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu, najlepiej kolorowego
      • 3-4 ząbki czosnku
      • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
      • 1/4 łyżeczki ostrej papryki, pir-piri lub chilli
      • 1 puszka ( 400 g) krojonych pomidorów 
      • 2 łyżki oleju np. ryżowego do smażenia
      • 100 g żółtego sera np. cheddara
      Sos :
      • 2 puszki krojonych pomidorów (po 400g)
      • 3 liście laurowe
      • 1 ząbek czosnku
      • 1 łyżeczka sosu Worcestrershire
      • szczypta ostrej papryki
      Kabaczki umyć , przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć łyżeczką , usuwając pestki , posypać 
      odrobiną soli i odłożyć.
      Cebulę drobno pokroić, usunąć nasiona z papryki i pokroić ją w na drobną kostkę. Na dużej 
      patelni rozgrzać olej , podsmażyć cebulę i pokrojonę paprykę, dodać mielone mięso i kilka 
      minut smażyć , mieszając.  Dodać sól, pieprz, paprykę, gałkę muszkatołową, kolendrę i 
      przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać , dodać pomidory z puszki i kukurydzę z 
      groszkiem. Patelnię przykryć i dusić  mięso 15 min.
      Piekarnik rozgrzać do 180 st. z termoobiegiem. Kabaczki osuszyć ręcznikiem papierowym,
      ułożyć obok siebie wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym , oprószyć świeżo 
      mielonym pieprzem i podpiec 15 min.
      W czasie, kiedy pieką się kabaczki , przygotować sos . Pomidory z puszki przełożyć do 
      garnuszka, dodać liście laurowe, przeciśnięty przez praskę czosnek , ostrą paprykę , sos 
      Worcestershire i gotować na niedużym ogniu.
      Wyjąć z piekarnika kabaczki, na dno naczynia wlać sos pomidorowy , nałożyć mięso do 
      kabaczków i wstawić do piekarnika na 30 min. Po tym czasie pospyać kabaczki serem 
      startym na tarce jarzynowej i piec jeszcze 15 min. aż ser się stopi
      *W ten sam sposób można przyrządzić cukinie, nie trzeba  ich wcześniej podpiekać . 

      KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (3) Pokaż komentarze do wpisu „KABACZEK PO MEKSYKAŃSKU”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 17 września 2016 11:52
  • sobota, 11 czerwca 2016
    • PAELLA

      Paella

      PAELLA

      • 1 szkl. ryżu ,najlepiej arborio lub carneroli
      • 1 średnia cebula
      • 2-3 ząbki czosnku
      • 1 czerwona papryka
      • 2 szkl. bulionu warzywnego lub rybnego ,może być z kostki
      • 200 g. łososia
      • 100 g małży w oliwie ( mała puszka) 
      • 1 świeży pomidor
      • 6-7 suszonych pomidorów
      • 1/2 szkl zielonego groszku świeżego , mrożonego lub z puszki
      • kilka oliwek  bez pestek (zielonych z tego przepisu lub czarnych z tego przepisu)
      • 1/4 łyżeczki chili w płatkach
      • 1 czubata łyżeczka kurkumy
      • sól, pieprz do smaku
      • 1 łyżka oleju (najlepiej ryżowego)
      Paprykę umyć i po usunięciu pestek pokroić w dużą kostkę. Cebulę drobno posiekać. 
      Łososia umyć, usunąć ości , pokroić rybę  na 5 cm. kostkę i przyprawić solą i pieprzem . 
      Świeżego pomidora sparzyć , zdjąć skórkę i pokroić na grube plastry. Suszone pomidory 
      pokroić na paski, oliwki na plasterki.
      Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć  paprykę , aż lekko się skarmelizuje. Paprykę 
      odłożyć i na patelni na małym ogniu udusić cebulę , dodać czosnek przeciśnięty przez 
      praskę. Na patelnię z cebulą wsypać ryż i smażyć kilka minut,  mieszając aż ryż stanie się 
      szklisty. 
      Na patelnię wlać gorący bulion , wymieszany z kurkumą, dodać chili w płatkach ,podsmażoną 
      paprykę, pomidory , oliwki i groszek . Wymieszać ryż, na ryżu ułożyć kawałki ryby i małże. 
      Patelnię przykryć i gotować paellę ,nie miesząjąc, przez 20 min. na małym ogniu 
      aż ryż będzie miękki .  

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „PAELLA”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 11 czerwca 2016 15:26
  • piątek, 29 kwietnia 2016
    • PAPRYKA FASZEROWANA

      Papryka faszerowana II

      PAPRYKA FASZEROWANA

      Na 1 porcję:

      • 1 papryka
      • kilka różyczek brokułów
      • 2-3 pieczarki
      • 1 ząbek czosnku
      • 1 jajko
      • 4 pomidorki koktajlowe
      • 2 łyżki parmezanu startego na tarce jarzynowej ( duże oczka )
      • olej do smażenia
      • sól, pieprz do smaku 
      Paprykę przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki , odciąć ogonek. Brokuł ugotować na parze 
      na półmiękko ( kilka minut). Pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na odrobinie 
      oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Jajko lekko ubić, dodać 1 łyżkę sera, 
      przestudzone pieczarki i brokuły, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Naczynie 
      do zapiekania  posmarować odrobiną oleju. Połówki papryki wypełnić farszem , na wierzchu 
      położyć pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, lekko posolone.
      Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec paprykę 20 min., posypać 1 łyżką startego sera i 
      zapiekac jeszcze 10 min.
      PAPRYKA FASZEROWANA

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 29 kwietnia 2016 19:53
  • piątek, 16 października 2015
    • KALAFIOROWO - PAPRYKOWA ZAPIEKANKA

      Kalafiorowo - paprykowa zapiekanka 

      KALAFIOROWO-PAPRYKOWA ZAPIEKANKA

      • 1 mały kalafior ( ok. 700 g)
      Do pieczenia kalafiora:
      • 1/2 łyżeczki  granulowanej cebuli
      • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
      • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
      • 1/2 łyżeczki kurkumy
      • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
      • 1/4 łyżeczki soli
      • 2 - 3 łyżki oleju + 1 łyżka oleju do posmarowania foremki
      Do zapiekanki:
      • 1 duża czerwona papryka
      • 2 czerwone cebule
      • 200 g mąki
      • 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
      • spora szczypta płatków chili
      • 1 łyżeczka kurkumy
      • 100 g parmezanu
      • 100 g cheddara
      • 10 jajek
      • 1 1/2 łyżeczki soli
      • 1 łyżka drobno posiekanego, świeżego rozmarynu
      • 2 łyżki bazylii pokrojonej na paseczki
      • 8 małych pomidorków lub kilka pomidorów koktajlowych
      • olej do smażenia
      Do tej zapiekanki można użyć gotowanego lub pieczonego kalafiora .
      Gotowanie kalafiora : W dużym garnku zagotować wodę z 1 łyżeczką soli.  Podzielić 
      kalafiora na różyczki , gotować 15 min. , odcedzić na sicie i wystudzić
      Pieczenie kalafiora : Kalafiora umyć i podzielić na różyczki . Dużą blaszkę wyłożyć papierem 
      do pieczenia i posmarować 1 łyżką oleju. Przyprawy wymieszać z 2 - 3 łyżkami oleju na 
      pastę. Posmarować różyczki kalafiora olejem z przyprawami ( np. za pomocą pędzelka) . 
      Piekarnik rozgrzać do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st (górna i dolna grzałka). 
      Różyczki kalafiora ułożyć w 1 warstwie na blaszce. Piec 20 - 25 min. Kalafiora wystudzić .
      Przygotowanie zapiekanki :
      Połowę cebuli pokroić na półplasterki i odłożyć. Resztę  cebuli pokroić w kostkę. Paprykę 
      umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Cebuę udusić na złoto , dodać  paprykę i lekko ją 
      przysmażyć. Cebulę z papryką wystudzić. Sery zetrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka) 
      Do dużego naczynia przesiać mąkę , proszek do pieczenia ,dodać sól, pieprz, chilli ,kurkumę, 
      starty ser, rozmaryn i bazylię.
      Jajka roztrzepać w innym naczyniu, dodać cebulę z papryką, wymieszać  i dodać do mąki. 
      Wymieszać dużą łyżką na jednolitą masę. Dodać różyczki kalafiora i delikatnie wymieszać.
      Foremkę 20x20 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. 
      Wyłożyć masę, wyrównać, a na niej położyć pomidorki, przekrojone na pół (przecięciem do 
      góry) i resztę surowej cebuli pokrojonej w półplasterki.
      Piekarnik rozgrzać do 180 st. z termoobiegiem. Piec zapiekankę 45 min aż będzie 
      zrumieniona. 

      KALAFIOROWO-PAPRYKOWA ZAPIEKANKA

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 16 października 2015 17:54
  • sobota, 13 czerwca 2015
    • KALAFIOROWA ZAPIEKANKA

      Kalafiorowa zapiekanka 

      KALAFIOROWA ZAPIEKANKA

      • 700 g kalafiora ( 1 duży kalafior)
      • 1 duża czerwona cebula
      • 1/2 łyżeczki świeżego drobno posiekanego rozmarynu
      • 4-5 czubatych łyżek posiekanej bazylii
      • 180 g mąki pszennej
      • 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      • 1/2 łyżeczki kurkumy
      • 220 g parmezanu
      • 10 jajek
      • 1 1/2 łyżeczki soli
      • 1 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
      • szczypta płatkow chili
      • 1 łyżka stopionego masła
      • 2 łyżki ziaren sezamu , czarnuszki lub lnu
      • 2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia cebuli
      W dużym garnku zagotować wodę z 1 łyżeczką soli. Kalafiora podzielić na różyczki , 
      gotować 15 min i odcedzić na sicie.
      Z cebuli odkroić 3 półcentymetrowe plastry, resztę drobno posiekać i zeszklić na patelni z 
      drobno posiekanym rozmarynem. Cebulę przestudzić.
      Parmezan zetrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka).
      Do dużej miski przesiać mąke, proszek do pieczenia i kurkumę. Dodać parmezan i wymieszać.
      W drugiej misce wymieszać starannie jajka, uduszoną cebulę z rozmarynem, bazylię, 
      1 1/2 łyżeczki soli i pieprz i chili. Jajka dodać do mąki z serem, masę starannie wymieszać 
      łyżką. Dodać przestudzonego kalalfiora i delikatnie wymieszać , żeby nadmiernie nie 
      rozdrobnić kalafiora.
      Kwadratową foremkę (20 x 20 cm) lub tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do 
      pieczenia, posmarować roztopionym masłem i wysypć sezamem. Masę kalafiorową nałożyć 
      do formy, wyrównać i na wierzchu położyć krążki cebuli.
      Piekarnik nagrzać do 180 st z termoobiegiem . Piec zapiekankę 45-50 min.
      Po upieczeniu odstawić potrawę na 20 min. Podawać na ciepło lub na zimno.
      KALAFIOROWA ZAPIEKANKA
      Przepis na Yotam Ottolenghi's Cauliflower Cake znalazłam tu

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „KALAFIOROWA ZAPIEKANKA”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 13 czerwca 2015 11:54
  • piątek, 08 maja 2015
    • ZAPIEKANKA WIELOWARZYWNA

      Zapiekanka wielowarzywna

      ZAPIEKANKA WIELOWARZYWNA

      • 450 - 490 g cukinii (1 duża lub 2 mniejsze)
      • 180 g marchewki (2 szt)
      • 300 g ziemniaków
      • 100 g pora (tylko biała część)
      • 1/2 dużej cebuli , najlepiej białej
      • 2-3 ząbki czosnku
      • 100 g żółtego sera ( np .cheddar, oscypek, parmezan)
      • 100 g mąki
      • 5 jajek
      • 1 łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu
      • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
      • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w płatkach lub w proszku
      • 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
      • sól ( 1 łyżeczka do cukinii, 1/2 łyżeczki do roztarcia czosnku)
      • masło do wysmarowanie foremki
      Warzywa umyć. Cukinię ze skórką zetrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka), przełożyć na 
      sitko, posypać 1 łyżeczką soli  odstawić na ok. 30 min. aż puści sok. Marchew i ziemniaki 
      obrać i również zetrzeć na tarce jarzynowej . Por przekroić wzdłuż na pół , wypłukać i 
      pokroic na cienkie połplasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać , ser zetrzeć na tarce 
      jarzynowej . Czosnek przecisnąc przez praskę, posypać solą  i rozetrzeć na desce na pastę. 
      Jajka lekko ubić. Cukinię odsączyć z nadmiaru soku. 
      W dużej misce wymieszać, wszystkie warzywa, czosnek , ser, rozmaryn, koperek , jajka , 
      paprykę i pieprz. Dodać przesianą mąkę i masę starannie wymieszać.
      Foremkę 20 x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować masłem. Wylać 
      masę  i wstawić foremkę do piekarnika rozgrznego do 180 st (termoobieg) na 30 -35 min., 
      aż zapiekanka będzie lekko złocista na brzegach. Zapiekankę lekko przestudzić i wyjąć z 
      foremki. 
      Podawać na ciepło lub na zimno jako danie głowne lub jako dodatek obiadowy.
      ZAPIEKANKA WIELOWARZYWNAPrzepis znalazłam na tym blogu i troszkę zmodyfikowałam .

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „ZAPIEKANKA WIELOWARZYWNA”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 08 maja 2015 20:08
  • piątek, 05 grudnia 2014
    • ZAPIEKANKA WARZYWNO-RYŻOWA

      Zapiekanka warzywno-ryżowa
      ZAPIEKANKA WARZYWNO-RYZOWA
      • 200 g ryżu  do risotto (arborio lub carneroli)
      • 1 łyżeczka kurkumy
      • 1 duża cukinia
      • 1 papryka czerwona
      • 1 mała puszka groszku (160 g)
      • 1 mała puszka kukurydzy (160 g)
      • 1 duża cebula
      • 2-3 ząbki czosnku
      • 150 g  kiełbasy np.czosnkowa lub inna ,dobra (opcjonalnie)
      • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu
      • 1 łyżeczka mielonej kolendry
      • 100 g wędzonego sera np. oscypka 
      • 10 pomidorków koktajlowych
      • świeżo mielony pieprz do smaku
      • olej ryżowy do smażenia
      • 1 łyżka dobrej oliwy
      Zagotować 2 szkl. wody z 1 łyżeczką soli i kurkumą, dodać ryż, przykryć ganuszek i 
      ugotować ryż do miękkości (15 -20 min. ) . Cukinię pokroić na 1/2 cm. plasterki, cebule i 
      oczyszczoną z nasion paprykę na dużą kostkę. Kiełbasę pokroić na 1/2 cm plasterki. 
      Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Oscypek pokroić na plastry. 
      Na dużej patelni rozgrzac 2 łyżki oleju , dodać 1/4 łyżeczki pieprzu, obsmażyć plastry 
      cukinii na złoto z obu stron . Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę cukinii ,na 
      niej równą warstwą ułożyć połowę ryżu. Na rozgrzaną patelnię wrzucić groszek i kukurydzę 
      i chwilę je przysmażyć , lekko karmelizując. Na ryżu położyć kukurydzę , groszek , 
      plasterki kiełbasy, oprószyć kolendrą. Paprykę przysmażyć , ułożyć kolejną warstwę, 
      posypać drobno posiekanym rozmarynem. Cebulę zeszklić na małym ogniu, dodając pod 
      koniec mielony pieprz i czosnek, przeciśniety przez  praskę. Kolejna warstwą jest 
      reszta ryżu , na której położyć plastry oscypka i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, 
      skropione odrobiną oliwy i posypane pieprzem . Naczynie do zapiekania przykryć i wstawić 
      do piekarnika , nagrzanego do 170 st. (termoobieg) na 30 min. 
      Odkryć naczynie , zwiększyć temperaturę do 200 st (turbogrill) i zapiekać potrawę 
      jeszcze o. 10 min., do rozpuszczenia sera.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      piątek, 05 grudnia 2014 17:40
  • sobota, 05 lipca 2014
    • FETA Z PIEKARNIKA

      Feta z piekarnika ( 1 porcja)

      FETA Z PIECA

      • 1 gruby kawałek fety (ok.75-100g)
      • 1 duży pomidor lub 2 mniejsze
      • kilkanaście listków świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego oregano
      • kilkanaście listków świeżej bazylii
      • 1 łyżka dobrej oliwy, a najlepiej aromatycznej oliwy z tego przepisu
      • świeżo mielony pieprz do smaku
      Pomidoy sparzyć, zdjąć skórkę. Pomidory pokroić w dużą kostkę, zioła pokroić  niezbyt 
      drobno. Fetę włożyć do naczynia żaroodpornego posypać połową ziół, na serze położyć 
      pomidory i resztę ziół. Pomidory skropić oliwą i posypać pieprzem. Potrawę zapiekać 
      15 - 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. z termoobiegiem .
      Podawać na gorąco ze świeżą bagietką lub podpłomykami z patelni 
      (przepis na podpłomyki jest tutaj )
      FETA Z PIECAPrzepis pochodzi z książki "Rok w kuchni wiosna/lato"

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      sobota, 05 lipca 2014 20:28
  • niedziela, 11 maja 2014
    • SHAKSHOUKA (SZAKSZUKA)

      Shakshouka (szakszuka) - 1 porcja

      SHAKSHOUKA

      • 1 mała czerwona papryka
      • 1 pomidor
      • 1 cebula
      • 1/2 papryczki chili 
      • 1 -2 ząbki czosnku
      • 1 łyżeczka harissy
      • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
      • szczypta chili w proszku
      • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 
      • 1/2 łyżeczki kurkumy 
      • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
      • 1-2 jajka
      • sól do smaku
      • 1-2 łyżki oleju lub oliwy
      • natka pietruszki lub koperek do posypania
      Cebulę posiekać , paprykę oczyścić z nasion i pokroić na paski. Papryczkę chili pokroić 
      na plasterki. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i posiekać . Cebulę zeszklić na oleju lub 
      oliwie na niedużej patelni , dodać paprykę, chwilę razem smażyć, dodać pomidory, 
      czosnek przeciśnięty przez praskę , przyprawy i sól do smaku. Sos zamieszać, przykryć 
      patelnię i dusić sos 15 - 20 min. Odkryć patelnię i odparować sos - ma być na tyle gęsty,
      żeby można w nim zrobić łyżką dołek. Na patelnię do dołka wbić 1 lub 2 jajka. Przykryć 
      patelnię i dusić, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne (ok. 5-6 min.). Posypać 
      posiekaną pietruszką lub koperkiem. Podawać z bagietką .
      Shakshouka to potrawa kuchni arabskiej i tureckiej.

      Kuchnia marokańska

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (4) Pokaż komentarze do wpisu „SHAKSHOUKA (SZAKSZUKA)”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      hit2006
      Czas publikacji:
      niedziela, 11 maja 2014 14:54

Kalendarz

Czerwiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com