HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

niedziela, 05 marca 2017

JARMUŻ Z PATELNI

Jarmuż z patelni

JARMUŻ Z PATELNI

  • 150 g świeżego jarmużu
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju np. ryżowego
  • 1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • szczypta chili i soli do smaku
Jarmuż wypłukać i osączyć na sicie, odciąć twarde łodyżki, liście pokroić na 3-4 cm kawałki  
Czosnek obrać i pokroić na plasterki. Na dużą patelnię wlać olej, dodać czosnek i świeżo 
zmielony pieprz . 
Na niewielkim ogniu dusić czosnek, pilnując,żeby się tylko zeszklił, a nie zrumienił. 
Wyjąć czosnek , odłożyć go i na patelni umieścić jarmuż . Smażyć jarmuż mieszając, 
aż lekko zmięknie . 
Można patelnię przykryć , dodać odrobinę wody i dusić jarmuż do miękkości jak szpinak .
Dodać odłożony czosnek ,czerwony pieprz , chili i sól do smaku, wymieszać .
Podawać na gorąco jako dodatek obiadowy. 
JARMUŻ Z PATELNI

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
niedziela, 05 marca 2017 14:39

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Październik 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com