HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Wrze¶nia 2011

Wpis

sobota, 22 paĽdziernika 2016

PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ

Pier¶ kurczka pod pierzynk± (przepis Eweliny)

PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ


  • 1 podwójna pier¶ kurczaka
  • przyprawa do drobiu lub przyprawa z tego przepisu 
  • 300 g pieczarek
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 duża marchew
  • 1 czubata łyżeczka pieprzu ziołowego 
  • 2 łyżki majonezu (Winiary dekoracyjny)
  • 100 g żółtego sera (np. cheddar)
  • olej do smażenia pieczarek
Podwójn± pier¶ kurczak umyć, podzielić na pół, a następnie jeszcze raz na pół , aby uzyskać 
4 kotleciki podobnej grubo¶ci , posypać przyprawami. 
Pieczarki opłukać , obrać , pokroić na plasterki , lekko podsmażyć na odrobinie oleju, 
przyprawić sol± i pieprzem . 
Na tarce jarzynowej (duże oczka ) osobno zetrzeć ser i obran±  marchew . Marchew 
wymieszać z majonezem , pieprzem ziołowym i połowa sera. 
W naczyniu żaroodpornym ułożyć piersi kurczaka , na nich warstwę pieczarek, a następnie 
warstwę marchewki z majonezem . 
Piekarnik rozgrzać do 180 st. z termoobiegiem . Piec kurczaka 30 min. , posypać reszt± 
sera i zapiekac jeszcze 10-15 min, aż ser się stopi. 
PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ
PIER¦ KURCZAKA POD PIERZYNKˇ

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
sobota, 22 paĽdziernika 2016 16:39

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Go¶ć Aga z ediego napisał(a) z *.18-2.cable.virginm.net komentarz datowany na 2016/11/09 16:45:32:

    ¦wietny pomysl i malo pracochlonne a przy tym PRZEPYSZNE :-)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt ¦r Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
rondel

Created by Profilestyling.com