HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

niedziela, 20 października 2013

ŚLIWKI W OCCIE

Śliwki w occie

ŚLIWKI W OCCIE
  • 1 kg śliwek
  • 1/4 l. octu winnego
  • 200-300 g cukru
  • 3/4 l. wody
  • 10 gożdzików
Śliwki umyć i usunąć pestki.  
1 dzień : Zagotować wodę z octem, cukrem i goździkami. Gorącym płynem zalać śiwki , 
przykryć i zostawić do ostudzenia do następnego dnia .
2,3 dzień  : Odcedzić śliwki z zalewy , zalewę zagotować i gorącą zalać śliwki . 
Zostawić do ostudzenia do następnego dnia.
4 dzień : Odcedzić śliwki z zalewy, zalewę zagotować. Śliwki ułożyć w słoikach, zalać 
gorącą zalewą tak, aby śliwki były przykryte, a w każdym słoiku znalazły się goździki. 
Zakręcić słoiki. Nie pasteryzować.

ŚLIWKI W OCCIE

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
niedziela, 20 października 2013 13:32

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Kasia napisał(a) z *.toya.net.pl komentarz datowany na 2013/10/20 19:06:08:

    ciekawy pomysł na śliwki, z octem ich jeszcze nie jadłam

  • agab51 napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/21 08:33:43:

    Świetne te śliwki i naprawdę polecam przepis.
    Ja jednak pasteryzuje w małych słoiczkach, nie za długo, kilka minut zaledwie, i dzięki temu dłużej można je przechowywać.
    Bo otwarty słoiczek trzymam w lodówce, może postać kilka dni.

Dodaj komentarz

Kalendarz

Listopad 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com