HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

wtorek, 16 kwietnia 2013

CHRZAN DOMOWY - OSTRY

Chrzan domowy - ostry
CHRZAN DOMOWY
  • 500 g chrzanu ( korzeń)
  • 1 szkl. wody
  • 6 łyżek octu winnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
Dodatkowo można dodać :
  • 1-2 łyżki śmietany kremówki lub
  • 1-2 łyżeczki majonezu lub
  • 2 żółtka ugotowane na twardo
Nieobrany chrzan włożyć do zimnej wody na godzinę . Otworzyć szeroko okno i przygotować 
chusteczki do ocierania łez . Obrać chrzan , najlepiej obieraczką do warzyw i zetrzeć na
najdrobniejszej tarce jarzynowej . 
Do wrzącej wody dodać ocet, sok cytrynowy , sól i cukier i zalać starty chrzan. 
Przełożyć chrzan do słoiczków .
W wersji podstawowej chrzan jest bardzo ostry. Można do niego dodać śmietankę , majonez 
lub przetarte przez sitko żółtka .

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
wtorek, 16 kwietnia 2013 18:47

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Wrzesień 2014

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Created by Profilestyling.com