HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

sobota, 05 stycznia 2013

FRANCUSKIE PODUSZECZKI Z KASZĄ GRYCZANĄ

Francuskie poduszeczki z kaszą gryczaną ( 8 szt.)

FRANCUSKIE Z KASZĄ GRYCZANĄ
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (np. Linessa)
  • 100 g kaszy gryczanej (woreczek)
  • 100 g mielonego twarogu lub po 50 g zmielonego twarogu i fety
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko 
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire (opcjonalnie)
Kaszę gryczaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu lub na bulionie grzybowym 
(z kostki), wystudzić. Cebulę bardzo drobno pokroić , udusić na złoto . Jajko roztrzepać ,
1 łyżeczkę odłożyc do miseczki i dodać odrobinę zimnej wody- będzie do posmarowania ciasta .
Do kaszy dodać cebulę, mielony twaróg , resztę roztrzepanego jajka ,sól, pieprz , sos
Worcestershire i starannie wymieszać.
Ciasto francuskie rozmrozić , jeśli jest zamrożone. Pokroić ostrym nożem na 16 jednakowych 
prostokątów. Na połowę prostokątów nałożyć po płaskiej łyżce zimnego farszu. Brzegi
prostokątów z farszem posmarować jajkiem z wodą i położyć drugi prostokąt ciasta. Zlepić
brzegi, najlepiej widelcem raz koło razu.
Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piec poduszeczki 20 min.w temp. 200 st. z 
termoobiegiem lub w 220 st. bez termoobiegu .

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
sobota, 05 stycznia 2013 20:39

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
rondel

Created by Profilestyling.com