HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

niedziela, 18 listopada 2012

FRANCUSKIE CIASTKA Z JABŁKAMI I BANANAMI

Francuskie ciastka z jabłkami i bananami
FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I BANANAMI
  • ciasto francuskie (gotowe )
  • po 1/4 jabłka na ciastko
  • po 1/2 banana na ciastko
  • kandyzowana skórka pomarańczowa
  • cynamon lub przyprawa do jabłecznika
  • 1 jajko do posmarowania ciastek
  • cukier puder lub brązowy cukier
Jeśli ciasto fracuskie  jest mrożone ,rozmrozić , rozwinąć i pokroić na parzystą liczbę 
kwadratów 10x10 cm. W połowie ciastek wyciąć "ramkę" szerokości 2 cm. Brzegi większych
kwadratów posmarowac rozmąconym jajkiem , nałożyć "ramkę" i posmarować ją jajkiem.
Banany pokroić na plasterki, Jabłek nie obierać, przekroić na pół , usunać gniazda nasienne .
Jabłka pokroić na cienkie plasterki. Na cieście ułożyć warstwę bananów, oprószyć
cynamonem , posypac odrobiną skórki pomarańczowej. Na bananach ułożyć jabłka i
posypać je lekko cynamonem lub przyprawą do jabłecznika.
Wierzch ciastek można posypać brązowym cukrem przed pieczeniem albo waniliowym cukrem 
pudrem po upieczeniu
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka Piec 15-20 min w temp. 200 st. aż
będą złociste.
FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I BANANAMI

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
niedziela, 18 listopada 2012 17:22

Polecane wpisy

Trackback

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
rondel

Created by Profilestyling.com