HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

sobota, 03 grudnia 2011

FRANCUSKO - RUSKIE

Francusko - ruskie czyli fusion 
FRANCUSKIO_RUSKIE
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego Frosty (6 pojedynczych płatów  20 x 10 cm )
  • 1 jajko do posmarowania ciasta
Farsz ruski 
  • 1/2 kg twarogu
  • 3/4 kg ziemniaków
  • 2 średnie cebule
  • sól , pieprz do smaku 
Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Ziemniaki ugotować i 
wystudzić. Twaróg i ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, sól i pieprz do 
smaku, wymieszać. Farsz powinien być pikantny.  
Ciasto francuskie rozmrozić. Każdy płat ciasta przekroić na pół, żeby uzyskać 
kwadraty 10x10 cm. Nałożyć po czubatej łyżeczce farszu , złożyć na pół w trójkąt , 
brzegi posmarować żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody i sklejać starannie (najlepiej 
widelcem raz koło razu ). Posmarować pędzelkiem żółtkiem roztrzepanym z wodą. 
Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia . Piec 20 min. w temp 200 st.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
sobota, 03 grudnia 2011 19:07

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • dorota20w napisał(a) komentarz datowany na 2011/12/03 19:50:27:

    chętnie bym spróbowała :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
rondel

Created by Profilestyling.com