HIT PYCHOTKA

Zamiast zeszytu z przepisami........ . . . . . . . . . . . Od 28 Września 2011

Wpis

czwartek, 24 listopada 2011

FARSZ DO RUSKICH PIEROGÓW

Farsz do ruskich pierogów (ok. 20 szt)
FARSZ DO RUSKICH PIEROGOW
  • 1/2 kg twarogu
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 średnie cebule 
  • sól, pieprz do smaku.
Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Ziemniaki ugotować i wystudzić. 
Twaróg i ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, sól i pieprz do smaku, 
wymieszać. Farsz powinien być pikantny. Ta ilość wystarcza na pierogi z 1 porcji ciasta 
(CIASTO NA PIEROGI , kategoria SŁONE DODATKI) 

RUSKIE PIEROGI

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
hit2006
Czas publikacji:
czwartek, 24 listopada 2011 19:25

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość kocila napisał(a) z 178-36-220-225.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2011/11/24 23:11:00:

    Pieprzu musi byc dużo, trza czuć moc. Zmieniłabym ten olej na smaluszek, tak bardziej oldschoolowo. Oj zjadłabym ruskie.

  • Gość napisał(a) z user-31-175-120-228.play-internet.pl komentarz datowany na 2012/12/07 09:37:21:

    wielkości pizzy wykrawasz pierogi ze 1.5 kg farszy na 20 pierogow robisz?? :)

  • Gość HIT PYCHOTKA napisał(a) z 89-69-205-242.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2012/12/07 15:31:56:

    Ciasto jest bardzo cienkie i wykrawane jest dużą szklanką

  • Gość napisał(a) z host86-158-98-109.range86-158.btcentralplus.com komentarz datowany na 2014/04/04 11:04:50:

    kiedy TESCIOWA nauczyla mnie gotowac zaco jeste jej wdzieczny-daje surowom cebule-po skrojeniu lekko sole i zostawiam by zmiekla-zimniaki z poprzedniego dnia miele razem z cebulom ser pol tlusty -cisto zeby nie bylo biale dodaje sok z tartej marchewki troche oleju z oliwek zeby cisto bylo elastyczne -DO OKRASZENIA SKWARKI I KOPEREK DO POSYPANIA PIEROGOW WYGLADAJOM APETYCZNIE PS;KROL ARTHUR SMACZNEGO

  • Gość KROL ARTHUR 227 napisał(a) z host86-158-98-109.range86-158.btcentralplus.com komentarz datowany na 2014/04/04 11:07:51:

    kiedy TESCIOWA nauczyla mnie gotowac zaco jeste jej wdzieczny-daje surowom cebule-po skrojeniu lekko sole i zostawiam by zmiekla-zimniaki z poprzedniego dnia miele razem z cebulom ser pol tlusty -cisto zeby nie bylo biale dodaje sok z tartej marchewki troche oleju z oliwek zeby cisto bylo elastyczne -DO OKRASZENIA SKWARKI I KOPEREK DO POSYPANIA PIEROGOW WYGLADAJOM APETYCZNIE PS;KROL ARTHUR SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2014

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny


clock-desktop.com

free counters Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne